VELIKONOČNÍ PEČENÍ S DĚTMI Z DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZAVÍTALO DO CLARIONU

Praha / 2. dubna 2014

V Clarion Congress Hotelu Prague se uskutečnila další akce „pečení s Clarionem“ pro děti z dětských domovů, tentokrát s velikonoční tematikou. Smyslem projektu, který probíhá ve spolupráci s nadací Chance 4 Children, je nejenom poskytnout zajímavý víkendový program pro děti, které se věnují cukrářským kurzům, ale také představit možnosti budoucího pracovního uplatnění v pohostinství. Děti nejprve provedl hotelem Manager on Duty Roland Winkler, který jim zajímavou formou představil historii hotelu, ukázal pokoje, konferenční a technické zázemí, malí návštěvníci se dozvěděli o rozmanitých profesích, které lze v rámci hotelu dělat.

Milým překvapením byla pro děti návštěva moderátorky a Miss ČR 2003 Lucky Křížkové, která se připojila k prohlídce hotelu a společně s dětmi se pustila do velikonočního pečení. V kuchyni Clarion Congress Hotelu Prague tak pod vedením 2. nejlepší cukrářky roku 2009, Andrey Božákové, vzniklo více než tucet kreativních variací na téma velikonoční zajíc. Na děti poté čekal zasloužený oběd v restauraci Benada, kde proběhla i improvizovaná mini-autogramiáda fotografií Lucky Křížkové.

„Spolupráce s nadací Chance 4 Children probíhá již třetím rokem, jsme rádi, že se podařilo uspořádat tolik akcí, které měly pozitivní ohlas. Chtěli bychom využít našeho zastoupení v regionech, na další akce se tedy mohou těšit děti z dětských domovů v Českých Budějovicích, Ostravě nebo Olomouci.“, uvedla Patricie Rosenbergová, ředitelka obchodu a marketingu společnosti CPI Hotels, která v České republice provozuje 18 hotelových provozů včetně Clarion Congress Hotelu Prague.

Nezisková organizace Chance 4 Children se dlouhodobě věnuje dětem žijícím v ústavní péči a dalších dětských zařízeních, zaměřuje se na jejich společenskou integraci a vzdělávací programy. „Děti se na podobné akce moc těší, je to pro ně velká událost a příležitost, jak mohou zažít něco nového. Z dlouhodobého hlediska je samozřejmě hlavním cílem to, abychom pomohli u dětí vzbudit zájem o jejich profesní vývoj a ve spolupráci s budoucími potenciálními zaměstnavateli jim pomohli s pracovním uplatněním v budoucnu“, uvedla Kateřina Wojasová, manažerka projektu nadace Chance 4 Children.