VÁCLAV KLAUS NAVŠTÍVIL JIHOČESKÝ CLARION CONGRESS HOTEL ČESKÉ BUDĚJOVICE

České Budějovice / Česká republika / 23. května 2013

Bývalý prezident Václav Klaus navštívil Clarion Congress Hotel České Budějovice. Stalo se tak na pozvání jihočeské ODS, která je po dlouhé době první krajskou organizací, jež měla možnost uvítat zakladatele strany na své regionální ideové konferenci. Více než 150 členů ODS diskutovalo v pondělní podvečer v konferenčním sále Rožmberk hotelu Clarion v Českých Budějovicích nejen s Václavem Klausem, ale i 1. místopředsedou ODS a ministrem Martinem Kubou, který vzácného hosta mezi členy jihočeské organizace pozval.

Tématem konference byla zejména aktuální hospodářská a politická situace v ČR v návaznosti na vývoj Evropské unie. Zájem o konferenci byl obrovský nejen mezi straníky, ale také mezi médii. Příjezd bývalého prezidenta před hotelem očekávala řada novinářů včetně štábů nejvýznamnějších českých televizí.

Václav Klaus debatoval se spolustraníky téměř dvě hodiny, poté se s ministrem Kubou odebral na večeři do hotelové restaurace In Loco. „Vzácná návštěva bývalé hlavy státu byla velkou událostí v životě našeho hotelu. Mám radost, že jsme měli příležitost osobně prokázat, jaké pohodlí a kvalitu služeb náš hotel Clarion nabízí. Velké potěšení nám udělalo, že se pan Klaus zdržel i na večeři a mohl tak ochutnat tradiční české pochoutky v naší moderní pivnici In Loco,“ řekl Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice. A co významní hosté ochutnali? „Na menu nechyběla škvarková pomazánka s čerstvě upečeným chlebem, marinovaný a pomalu pečený vepřový bůček či pečená marinovaná žebra v černém pivu. Každý si vybral dle chuti, zapíjelo se samozřejmě pivem,“ dodal ředitel hotelu Štolka. O spokojenosti Václava Klause svědčí i fakt, že v hotelech Clarion ještě coby prezident republiky ubytoval hned několikrát v rámci oficiálních návštěv jednotlivých krajů ČR. Prezidentský pár tehdy bydlel například v libereckém Clarion Grandhotelu Zlatý Lev či v dalším hotelu Clarion v Ústí nad Labem.