V CLARION CONGRESS HOTELU OSTRAVA JEDNAJÍ ARMÁDNÍ A POLICEJNÍ ŠPIČKY V RÁMCI DNŮ NATO

Ostrava / Česká republika / 19. zaří 2014

Ostravský Clarion žije jednou z největších leteckých a bezpečnostních akcí roku. Čtrnáctý ročník Dnů NATO a pátý ročník Dnů Vzdušných sil AČR vyvrcholí ve dnech 20. – 21. září 2014 víkendovou leteckou show na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě. Letecké exhibici předcházejí oficiální setkání armádních a policejních špiček v hotelu Clarion. „Hotel je téměř celý obsazen účastníky Dnů NATO, zajišťujeme zázemí pro řadu konferencí a schůzek. Hostíme čelní představitele české i mezinárodní bezpečnosti. Vzhledem k charakteru akce jsou samozřejmě ve hře zvýšená bezpečnostní opatření“, prozradil ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava, Radim Beneš.

Na Supersonickou konferenci, organizovanou Ministerstvem obrany ČR, je přihlášeno více než 80 leteckých odborníků z celého světa, kteří řeší možnosti, aktuální trendy a budoucí spolupráci v oblasti nadzvukového letectva. V rámci páteční konference k problematice informační kriminality, které se kromě českých odborníků na kyberkriminalitu zúčastnil také policejní prezident Tomáš Tuhý, byla zveřejněna zpráva o stavu informační kriminality v Evropské unii za rok 2013.

V loňském roce v Clarion hotelu proběhlo například předání Czech and Slovak Transatlantic Awards, které oceňuje osobnosti, jež se významně zasloužili o svobodu a demokracii ve střední Evropě a posílení transatlantických vztahů. Cenu tehdy převzal generál Petraeus a Eduard Kukan. Hotel dále hostil i mezinárodní setkání policejních prezidentů nebo konferenci Jagello 2000.

Dny NATO každoročně přitahuje množství návštěvníků z České republiky i ze zahraničí, letošním hlavním lákadlem je evropská premiéra unikátního amerického konvertoplánu CV-22B Osprey pro speciální jednotky a rekordní počet ukázek bojových nadzvukových letounů z celé Evropy.

Foto z konference Trendy počítačové kriminality a stav informační kriminality v ČR a EU zleva: Karel Kuchařík, vedoucí odboru informační kriminalit'y; Jaroslav Jakubček,  EUROPOL;Tomáš Tuhý, policejní prezident; Petr Klement, odd. závažné hospodářské a finanční kriminality; Vladimír Rohel, ředitel bezpečnostního centra