ÚSTECKÝ CLARION HOSTIL PRVNÍ DEBATU KANDIDÁTŮ DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU

Ústí nad Labem / Česká republika / 20. února 2014

Kongresový sál Clarion Congress Hotelu v Ústí nad Labem se stal dějištěm první z plánovaných deseti debat kandidátů do Evropského parlamentu, které pořádá nevládní organizace Evropské hodnoty. Pozvaní hosté Pavel Telička (ANO 2011), Jaromír Kohlíček (KSČM) a Pavel Svoboda (KDU-ČSL) diskutovali na téma „Sociální podpora a mladí – (jak) pomůže EU?“ Účastníky debaty přivítal ředitel hotelu Clarion David Matušinský. „Myslím, že Ústečané ocenili možnost zapojit se a probrat to, co je pálí v našem regionu. Jsem rád, že série debat mohla začít právě u nás.“, uvedl Matušinský.

„Myslím, že Ústečané ocenili možnost zapojit se a probrat to, co je pálí v našem regionu. Jsem rád, že série debat mohla začít právě u nás.“, uvedl Matušinský. Návštěvníci moderované debaty se seznámili s názory kandidátů na problematiku zaměstnanosti v Ústeckém kraji a poslechli si konkrétní návrhy, jak podpořit zaměstnávání mladých lidí a zabránit odlivu pracovních sil do zahraničí. Kandidáti zároveň objasnili roli a vliv Evropské unie na vývoj v regionech a vyzvali k účasti ve volbách do Evropského parlamentu, které proběhnou 23. – 24. května. Série debat po Ústí nad Labem dále zavítá do Ostravy.

Think-tank Evropské hodnoty je nevládní institucí, která se snaží prosazovat zvyšování politické úrovně v České republice a na evropské úrovni prostřednictvím vydávání odborných publikací, pořádání konferencí, seminářů a školení pro odbornou i širší veřejnost.