ÚSTECKÝ CLARION HOSTIL NEJLEPŠÍ KRAJSKÉ DOPRAVCE

Ústí nad Labem / 23. listopadu 2011

Čtvrtý ročník soutěže pro nejlepší dopravní společnosti Ústeckého kraje Dopravce roku 2011 vyhlásil své vítěze v Clarion Congress Hotelu Ústí nad Labem. „Po nedávné návštěvě prezidenta republiky či výročních oslavách Univerzity Jana Evangelisty Purkyně šlo o další z významných událostí v našem hotelu,“ řekl ředitel Daniel Řepa.

Letos odevzdalo svůj hlas více než 3300 hlasujících, kteří vybírali z 12 dopravců Ústeckého kraje. Kromě deseti nominovaných z řad autobusových společností se letos do zápolení o ocenění dostali také dva železniční dopravci, a to České dráhy a poprvé také německý Vogtlandbahn.

Nejlepším dopravcem Ústeckého kraje v roce 2011 byla cestujícími zvolena společnost Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s., která po dvou letech odsunula z nejvyšší příčky obhájce titulu Autobusy Karlovy Vary a.s. Na stupně vítězů zamířil i další dopravní podnik, a to Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s., který získal stříbrnou pozici. Trojici doplnila na bronzové příčce Veolia Transport Teplice s.r.o. Anketa Dopravce roku 2011 zaznamenala rekordní zájem veřejnosti. Předání ocenění nejlepším dopravcům Ústeckého kraje proběhlo v rámci slavnostního večera v úterý 15. listopadu v ústeckém Clarion Congress Hotelu. „Těší nás, že se naše konferenční a gastronomické zázemí těší stále větší oblibě. Po nedávné návštěvě prezidenta republiky či výročních oslavách Univerzity Jana Evangelisty Purkyně byla akce Dopravce roku další z významných událostí v našem hotelu,“ řekl Daniel Řepa, ředitel Clarion Congress Hotelu Ústí nad Labem.

Slavnostní předávání se uskutečnilo za účasti hejtmanky Jany Vaňhové, zástupců odborné poroty, dopravních společností a médií. „Těší mě, vzrůstající zájem cestujících o hlasování v anketě o nejlepšího dopravce našeho kraje. Získané výsledky jsou pro nás cenným zdrojem informací pro další zvyšování kvality cestování v Ústeckém kraji, neboť z pětistupňové škály nedostal žádný z dopravců horší výslednou známku než 2,5, naproti tomu v roce 2009 dostal nejhorší dopravce známku 3,22,“ uvedla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a dodala, že „největší zájem o hodnocení z pohledu absolutního počtu obdržených známek byl o České dráhy, které hodnotila celá třetina respondentů.“ Jak dále uvedla, nejvíce hlasů odevzdali cestující v Ústí nad Labem, naopak nejméně v Teplicích, což potvrzuje výsledky z loňského ročníku. Vyhlašovatelem ankety je Krajský úřad Ústeckého kraje, který tímto způsobem usiluje o další zkvalitňování autobusové i železniční přepravy v kraji.