TRŽBY CPI HOTELS SE OPĚT VYŠPLHALY NA 1 MILIARDU KORUN, SPOLEČNOST ZAZNAMENALA NÁRŮST

Praha / Česká republika / 27. prosince 2013

Tržby společnosti CPI Hotels dosáhly před koncem posledního čtvrtletí roku 2013 výše 1 miliardy Kč. Výsledek představuje meziroční nárůst zhruba 10 procent, rok 2013 byl pro CPI Hotels ve znamení rozvoje. Portfolio společnosti obohatil další, v září otevřený Clarion Congress Olomouc, v pořadí již 9. Clarion v České republice. „Letošní rok bych určitě nazval rokem růstu. Můžeme vidět vzestupnou tendenci, ať již mluvíme o tržbách, obsazenosti či průměrné ceně pokojů. Důvodem je nejen nový development, ale především růst tržeb ve stávajících hotelových provozech. Díky tomu jsme schopni pokračovat v expanzi sítě a zkvalitňovat naše služby. V květnu jsme dokončili půlroční přestavbu konferenčního a gastronomického zázemí Clarion Congress Hotelu v Ostravě a v září byl slavnostně otevřen kompletně zrekonstruovaný Clarion Congress Hotel Olomouc.“, řekl o výsledcích za rok 2013 Jan Kratina, generální ředitel společnosti CPI Hotels.

„Tím ale naše plány na rozvoj v regionech nekončí, v příštím roce se chceme zaměřit na Hotel Černigov v Hradci Králové, jednáme o příchodu do Brna. Reálné obrysy dostávají plánované projekty v zahraničí, naší volbou bude pravděpodobně Polsko.“, dodal.

„Společnost CPI Hotels si letos připomíná dvacet let na českém trhu. Nejdůležitější pro nás je, že se vyvíjíme a jdeme neustále kupředu. Protože jen rozvojem služeb a zlepšováním kvality můžeme držet krok s konkurencí a získávat nové klienty.“, řekl Vratislav Puchinger, Operation Manager společnosti CPI Hotels.

Pod názvem CPI Hotels funguje společnost od roku 2007, hotelová skupina ale odstartovala své podnikání již v roce 1993. Portfolio skupiny se postupně rozrostlo na stávajících 16 hotelů a 2 ubytovny, s celkovou kapacitou 7 600 lůžek a 9 800 konferenčních míst. CPI Hotels je výhradním českým a slovenským zástupcem čtyřhvězdičkových hotelů Clarion hotelového řetězce Choice Hotels International, provozuje tříhvězdičkové hotely značky Fortuna a pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague. Spravuje také ubytovací zařízení dlouhodobého charakteru Ubytovny.cz. V roce 2012 vstoupila na trh se značkou lázeňských hotelů Spa & Kur Hotels.