Společnost CPI Hotels vybírala nejlepší baristy

Praha / Ostrava / Česká republika / 2. dubna 2015

Hotelová společnost CPI Hotels uspořádala 2. ročník soutěže Piazza d’Oro Espresso Cup o nejlepšího baristu skupiny. Zástupce do soutěže vyslali například Imperial Hotel Ostrava, Buddha-Bar Hotel Prague, Mamaison Hotel Riverside Prague a 8 regionálních hotelů Clarion včetně vysočanského Clarion Conrgess Hotelu, kde soutěžní klání probíhalo. Odborná porota složená ze zástupců gastronomické sekce společnosti CPI Hotels a spolupořádající společnosti Douwe Egberts hodnotila dva soutěžní úkoly – přípravu standardního cappuccina a volný nápoj z kávy dle originální receptury.

Zatímco první nápoj byl posuzován dle regulí České barmanské asociace (CBA) a kromě chuti nebo teploty nápoje byl kladen důraz na správný postup přípravy espressa a napěnění mléka, v druhém úkolu měli soutěžící možnost uplatnit kreativní přístup a popustit uzdu své fantazii. Nejlépe si v ostré konkurenci s počtem 258 z celkových 300 bodů vedl Milan Žaloudík z Buddha-Bar Hotelu Prague se svým nápojem Jack’s gold, který zaujal kombinací medu, mléka a whiskey.
„Vítězný nápoj musel mít nápad a drive, důraz jsme kladli i na celkovou úroveň prezentace a technickou přípravu nápoje. A samozřejmě musel i dobře chutnat,“ prozradil Maroš Šivec, Standard & Quality Manager společnosti CPI Hotels, který se jako jeden z porotců podílel na výběru vítěze. „To jsou ostatně parametry, na které dbáme i v běžném provozu našich restaurací.  Zákazník musí na stůl vždy dostat perfektně připravený, chuťově vyvážený nápoj. Zaměstnanci absolvují školení po celý rok, tato soutěž je něco jako třešnička na dortu, ideálně by je měla motivovat, aby na sobě dále pracovali.“, dodal Maroš Šivec. Druhé místo obsadil David Jedinák z Imperial Hotelu Ostrava, třetím oceněným byl Michael Gorin z domácího Clarion Congress Hotelu Prague. Vítězní baristé byli odměněni věcnými cenami, které věnovaly pořádající společnosti.