Siddharta Café už 3. rok pomáhá dětem s leukémií

Praha / Česká republika / 22. července 2015

Oblíbená restaurace Siddharta Café pražského Buddha-Bar Hotelu Prague v centru Prahy se i tento rok zapojila do projektu „O Kapku lepší“. Z každého prodaného šálku kávy restaurace věnuje Nadačnímu fondu Kapka naděje peněžní dar ve výši čtyř korun, od začátku projektu tak Siddharta Café přispěla částkou téměř 50 tisíc korun. Projekt pomáhá dětem s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a dětem, které potřebují transplantaci kostní dřeně.

Dnešní statistiky říkají, že 85 % dětí, které onemocní dětskou akutní leukémií, se podaří zachránit. Procento může být ale vyšší a způsob léčení malých pacientů šetrnější, pokud bude na samém počátku onemocnění stanovena přesnější diagnóza konkrétního typu nemoci, než je tomu dosud. V rámci projektu se podařilo vybrat již více než 1,5 milionu korun.

„S Vendulou Svobodovou a NF Kapka naděje spolupracujeme už několik let, jejich aktivity vnímáme jako smysluplné a velmi prospěšné. Jsem ráda, že i my můžeme aspoň malým dílem pomoci nemocným dětem a jejich rodinám,“ řekla Veronika Fajčíková, ředitelka Buddha-Bar Hotelu Prague.

Pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague provozuje společnost CPI Hotels, která dlouhodobě podporuje řadu významných projektů z nejrůznějších oblastí