SIDDHARTA CAFÉ POMÁHÁ NEMOCNÝM DĚTEM

Praha / Česká republika / 2. května 2013

Oblíbená restaurace Siddharta Café v centru Prahy se v rámci společenské zodpovědnosti rozhodla zapojit do projektu „O Kapku lepší“. Pomůže tak dětem s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a dětem, které potřebují transplantaci kostní dřeně. Z každého prodaného šálku kávy restaurace věnuje Nadačnímu fondu Kapka naděje peněžní dar ve výši čtyř korun

Dnešní statistiky říkají, že 85 % dětí, které onemocnění dětskou akutní leukémií, se podaří zachránit. Procento může být ale vyšší a způsob léčení malých pacientů šetrnější, pokud bude na samém počátku onemocnění stanovena přesnější diagnóza konkrétního typu nemoci, než je tomu dosud. Tato nová velmi přesná metodika vyžaduje ročně investici cca 500.000 Kč.

„S Vendulou Svobodovou a NF Kapka naděje spolupracujeme už několik let, jejich aktivity vnímáme jako smysluplné a prospěšné. Jsem ráda, že i tímto projektem společně můžeme pomoci nemocným dětem a jejich rodinám,“ řekla Veronika Fajčíková, ředitelka Buddha-Bar Hotelu Prague, kde se Siddharta Café nachází. Pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague provozuje společnost CPI Hotels, která dlouhodobě podporuje řadu významných projektů z nejrůznějších oblastí a přichází i s vlastními aktivitami.