PŘÍPRAVY DORTU PRO TIMA BURTONA VRCHOLÍ!

Praha / Česká republika / 26. března 2014

Přípravy na slavnostní zahájení výstavy Tim Burton a jeho svět, která proběhne ve čtvrtek 27. 3. 2014 v Domě U kamenného zvonu, vrcholí. Clarion Hotely a Buddha-Bar Hotel Prague jsou partnery Tima Burtona a jeho výstavy, zajišťují kromě ubytování slavného režiséra v Buddha-Bar Hotelu Prague i catering a speciální tematický dort, který na akci zakrojí Tim Burton osobně. „Přípravy dortu včetně vytvoření návrhu trvaly zhruba 15 hodin, design dortu se nese v grafickém tématu pruhů, které jsou symbolem pražské expozice,“ uvedla Andrea Božáková, hlavní cukrářka Clarion Congress Hotelu Prague.

Třípatrový dort v minimalistickém černobílém designu s červenými akcenty se bude do finální podoby sestavovat až na místě. Interiér galerie Domu U Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí se po dobu retrospektivní výstavy změní v duchu Burtonovy poetiky, unikátní bude během slavnostního zahájení i obsluha, která bude servírovat občerstvení pro Tima Burtona a zhruba 400 hostů, kteří měli to štěstí zúčastnit se zahájení expozice se samotným autorem. „Číšníci se promění na jeden večer v postavy jako z mistrových filmů, snažili jsme se je originálně a humorem namaskovat ve stylu hororu a grotesky, což jsou prvky, které tvorbou Tima Burtona prostupují.“, řekla Patricie Rosenbergová, ředitelka marketingu a obchodu společnosti CPI Hotels, která hotely Buddha-Bar Hotel Prague i Clarion Congress Hotel provozuje.

Výstava Tim Burton a jeho svět bude oficiálně otevřena od 28.3. do 3.8.2014 v Galerii hlavního města Prahy v Domě U Kamenného zvonu. Bude zde představeno na 500 kreseb, maleb, fotografií, skicářů, animovaných děl a sochařských instalací ze soukromé Burtonovy sbírky.