PERSONÁL NOVÉHO HOTELU CLARION V OLOMOUCI TRÉNOVAL SVÉ PROFESE JEŠTĚ V ROZESTAVĚNÉM TORZU BUDOVY

Olomouc / Česká republika / 6. srpna 2013

Bývalý hotel Sigma Olomouc, který za poslední rok prošel kompletní přestavbou na čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel Olomouc, se již v září otevře veřejnosti. Zaměstnanci hotelu ovšem nezaháleli a už v počátcích rekonstrukce, kdy z původní budovy zbývalo jen její torzo, nedočkavě nacvičovali přímo na stavbě své budoucí profese.

Pokojská si zkusila uklidit a ustlat postel v pokoji, kterému chyběla čelní stěna, kuchař vařil a následně ochutnával polévku mezi cihlami a cementem. Hotelový účetní úřadoval v improvizované kanceláři obklopené nikoliv zdmi, ale pouze trámy. Z této „generálky“ vzniklo několik úsměvných a zajímavých fotografií. „Focení na stavbě bylo pro nás všechny neobvyklým zážitkem, dnes už se však plně koncentrujeme na ostrý provoz,“ řekl Robin Hanák, ředitel Clarion Congress Hotelu Olomouc.

Clarion Congress Hotel Olomouc bude disponovat kongresovým centrem se šesti salónky a hlavním sálem až pro 1400 delegátů (z toho největší sál až pro 1100 delegátů), dále 126 pokoji včetně apartmánů a Business Executive Suite, zahrnující ložnici, obývací pokoj a kongresový salonek. Bývalý hotel Sigma Olomouc se začlení jako již devátý český Clarion pod značku Clarion Hotels do mezinárodní sítě Choice Hotels International, kterou na českém trhu zastupuje společnost CPI Hotels. Součástí hotelu bude vynikající restaurace Benada s nabídkou tradiční české kuchyně i mezinárodních specialit, wellness centrum a bary.