Pečení s dětmi z dětských domovů zavítalo po roce opět do vysočanského Clarionu

Praha / Česká republika / 12. června 2015

V Clarion Congress Hotelu Prague se uskutečnila další akce ze série „Pečení s Clarionem“ pro děti z dětských domovů. Smyslem projektu, který probíhá ve spolupráci s nadací Chance 4 Children, je nejenom poskytnout zajímavý víkendový program pro děti, které se věnují cukrářským kurzům, ale také představit možnosti budoucího pracovního uplatnění v pohostinství. Do hotelu zavítaly první červnový týden děti z Dětského domova Žatec a studenti z Prvního českého soukromého středního odborného učiliště z Prahy Hostivaři.

Děti nejprve provedl hotelem Manager on Duty, Roland Winkler, který jim zajímavou formou představil historii hotelu, ukázal pokoje, konferenční a technické zázemí, malí návštěvníci se dozvěděli o rozmanitých profesích, které lze v rámci hotelu dělat. Po společném obědě se děti vrhly do práce a pod vedením hlavní cukrářky hotelu Clarion zdobily dle své fantazie sladké muffiny veselými jarními motivy.
„Spolupráce s nadací Chance 4 Children probíhá již čtvrtým rokem, jsme rádi, že se akci podařilo několikrát uspořádat i v regionech, naposledy proběhlo pečení  v Olomouci nebo teď v dubnu v Clarionu v Českých Budějovicích.“, uvedla Patricie Rosenbergová, ředitelka obchodu a marketingu společnosti CPI Hotels, která kromě vysočanského Clarion Congress Hotelu provozuje dalších 26 v hotelů v České republice, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rusku.
Nezisková organizace Chance 4 Children se dlouhodobě věnuje dětem žijícím v ústavní péči a dalších dětských zařízeních, zaměřuje se na jejich společenskou integraci a vzdělávací programy.