Ostravská restaurace Benada podpořila závodníky maratonu 111 hodin

Ostrava / Česká republika / 29. července 2015

Letošní 3. ročník Opel handy cyklo maratonu, nejdelšího cyklistického závodu zdravých i handicapovaných sportovců u nás, zavítal i do Ostravy, která je jedním z 24 průjezdních bodů v České republice a na Slovensku. Do podpory závodu se zapojila i restaurace Benada ostravského Clarion Congress Hotelu, která na cestě časového závodu podpořila loňské vítěze - dvacetičlenný tým Desafío svého jmenovce, handicapovaného sportovce Luďka Benady, který je v letošním závodě patronem Pavlíny Boxanové z Olomouce.

„Závod je pro všechny zúčastněné velmi náročný, po poradě s týmovým výživovým poradcem jsme proto jako občerstvení připravili výživný těstovinový salát se zeleninou a kuřecím masem, odlehčený dezert tiramisu, který díky obsahu kávy povzbudí a dále ovoce jako malý snack.“, řekl Otto Kokoszynski, šéfkuchař hotelu Clarion. Kromě ostravské restaurace podpoří závod dodáním občerstvení ještě restaurace Benada v průjezdním bodu v Českých Budějovicích, kam výprava dorazí v pátek.

Jednotlivé týmy projížděli Ostravou podle své úrovně od středečních ranních hodin, jako další průjezdní bod je čeká Žilina.

Závod odstartoval v úterý 28. července odjezdem z Václavského náměstí a končí 1. srpna na pražské Ladronce. Opel Handy Cyklo maraton je koncipován jako smíšený závod zdravých a handicapovaných sportovců, jehož hlavní myšlenkou je sport bez bariér a integrace handicapovaných sportovců do většinové společnosti. Ideální trasa závodu je stanovena na 2222 km s časovým limitem pro ujetí 111 hodin. Týmy musí projet dvacet čtyři kontrolních bodů, které tvoří rehabilitační ústavy, spinální jednotky a spinální centra. Každý tým jede pro svého „patrona“, pro kterého je cílem získat prostředky, které mu pomohou s jeho handicapem.