Olomoučané pomohli 30 tisíci z charitativního prodeje punče vrátit dětem šťastný úsměv

Olomouc / Česká republika / 1. prosince 2015

Poslední listopadovou sobotu se uskutečnila další z charitativních akcí v rámci Vánočního stánku občanského sdružení Dobré místo pro život. Tentokrát Olomoučané mohli na Horním náměstí zakoupit od personálu Clarion Congress Hotelu a zaměstnanců Smash Gymu Olomouc vánoční punč. Výtěžek charitativního prodeje byl věnován na podporu sdružení Štastný úsměv, které pomáhá dětem s rozštěpem obličeje. Výsledná částka dosáhla výše 29 759 Kč.

„Překvapil nás mimořádný zájem a skvělý přístup návštěvníků, kteří na vánoční trhy o víkendu zavítali. V našem stánku tento rok prodávali i kolegové z partnerských hotelů v chorvatském Hvaru, kteří byli akcí nadšení. V minulém roce jsme na podporu olomouckých vozíčkářů vybrali 20 tisíc, celá akce má tedy vzestupnou tendenci, už se moc těšíme na další ročník.“, uvedl Michal Prstek, provozní manažer Clarion Congress Hotelu Olomouc.
Finanční prostředky budou beze zbytku použity na tisk leporela pro děti, díky příspěvků potěší 300 dětí. Leporelo s příběhem lva Lippyho, který se také narodil s rozštěpem obličeje, má za cíl informovat nejmenší děti o tom, co znamená rozštěp, co obnáší léčba a dodat nejmenším pacientům sebevědomí, že se nejedná o nic, za co by se měli stydět.
Akce Vánoční stánek Dobrého místa pro život probíhá celý měsíc od 22. listopadu do 23. prosince 2015 a zapojili se do ní dobrovolníci z více než 30 institucí z řad firem, škol, zdravotnických zařízení nebo fitness a sportovních klubů. Každý den je Vánoční stánek je patronem jiného projektu, kromě vozíčkářů, se tak vybírá např. na Dětské centrum Ostrůvek, Klokánek Olomouc nebo Středisko rané péče Tamtam.
Clarion Congress Hotel Olomouc spolupracuje s občanským sdružením Dobré místo pro život již řadu let, kromě Vánočního stánku se v minulosti zapojil například do akce Den pro mámu, který podpořil ženy, které se starají o děti se zdravotními handicapy.