Mladí kuchaři trénovali pod vedením profesionálů v olomouckém Clarionu

Olomouc / Česká republika / 4. dubna 2017

Mladí kuchaři ze Středního odborného učiliště a Střední školy Štursova v Olomouci se zúčastnili speciálního gastronomického kurzu v Clarion Congress Hotelu Olomouc. Během dvoudenního semináře se studenti pod vedením šéfkuchaře hotelu, Dušana Kuby, dozvěděli, jaké jsou nejnovější trendy a jak kreativně připravovat a servírovat pokrmy ze studené kuchyně. Více než patnáct studentů prvního a druhého ročníku si tak mohlo vyzkoušet například přípravu pařené bulky s trhaným vepřovým masem, nakládanou zeleninou a koriandrem, slané palačinky se sezamem plněné čínským zelím a kachnou nebo quesadilly s mletým masem, bílými fazolemi, čedarem a jogurtovým avokádem.

„Chtěl jsem ukázat, že studená kuchyně nejsou jen chlebíčky, ale že i zde můžeme uplatnit nápady z mezinárodní kuchyně. Rád čerpám inspiraci na svých oblíbených cestách po světě. Hlavně jsem pochopil, že v jednoduchosti je ta největší krása.“, řekl šéfkuchař olomouckého Clarionu, Dušan Kuba. Na svou pozici nastoupil na podzim loňského roku, na starosti má vedení a rozvoj týmu restaurace Benada a catering kongresového centra hotelu, které s kapacitou 1400 osob patří k největším v Olomouckém kraji.

„Spolupráce s místními školami odborné gastronomické přípravy se vyvíjí velmi pozitivně. Pro nás to znamená příležitost podílet se na praktické přípravě studentů a motivovat je k práci v našem hotelu. Mladých talentů není nikdy dost.“, uvedl ředitel Clarion Congress Hotelu Olomouc, Robin Hanák.