HRADECKÝ POHÁR VÍNA V HOTELU ČERNIGOV

Hradec Králové / 23. zaří 2013

V prostorách kongresového sálu hotelu Černigov se uskutečnil již 7. ročník mezinárodní soutěže Hradecký pohár vína. V komisích certifikovaných degustátorů pod vedením Jiřího Čábelky, předsedy Cechu českých vinařů, zasedli špičkoví odborníci, ale i degustátoři ze zahraniční, vedení uznávanou Elsie Pells z Jižní Afriky.

Předmětem hodnocení bylo 370 vín z České republiky a dalších patnácti zemí. Vybraná vinařství, včetně čerstvého šampiona soutěže, se prezentovala v hotelu Černigov na slavnostním galavečeru spojeném s degustací všech soutěžních vzorků. Hradecká veřejnost měla možnost ochutnat vína za účasti vinařů a slovutných degustátorů, seznámit se s výsledky soutěže a prožít příjemné chvilky ve společnosti osobností, které s vínem a jeho sofistikovaným pitím spojily svůj profesní život. Programem provázel moderátor legendárních televizních pořadů Putování za vínem, Jan Vala. Hvězdou večera byla herečka a šansoniérka Chantal Poullain, která po svém vystoupení předvedla vlastní způsob sekání sektu mečem.