HOTELY CLARION SE ZAPOJILY DO KAMPANĚ NA PODPORU LÉČBY NEMOCI ALS

Praha / České Budějovice / 9. zaří 2014

Upozornit na vážnost onemocnění Amyotrofické laterální sklerózy (ALS) a přispět finančně na výzkum její léčby. To je hlavním cílem celosvětové kampaně ALS Ice Bucket Challenge, která na internetu oběhla celý svět. Myšlenka Ice Bucket Challenge („Kyblíkové výzvy“) přišla z USA, účastníci se v rámci splnění výzvy polévají ledovou vodou, která má navodit podobný stav svalové ztuhlosti, kterou trpí pacienti ALS.

Do kampaně se zapojila řada známých českých i zahraničních osobností, přispět se rozhodli i zaměstnanci Clarion hotelů v Českých Budějovicích a Praze. Finanční příspěvky internetové kampaně směřují na výzkum kmenových buněk. „Chtěli jsme ukázat, že si ze sebe umíme udělat legraci a nevážnou formou pomoci vážné věci, pomoci není nikdy dost.“, řekl Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice a vyzval ke splnění výzvy své kolegy z vysočanského Clarionu.„Jsme tým lidí, kteří se snaží plnit každé přání našich hostů. Naším přáním je, abychom svým dílem alespoň trochu přispěli k boji proti této zákeřné nemoci.“, dodal Miroslav Bukva, ředitel Clarion Congress Hotelu Prague. Vybrané finanční prostředky byly zaslány na účet spolku Buněčná terapie, který se zabývá výzkumem kmenových buněk. Organizaci zaštiťuje Prof. MUDr. Eva Syková, DrSc - ředitelka Ústavu experimentální medicíny Akademie věd České republiky.

Ice Bucket Challenge Clarion Congress Hotel České Budějovice:

Výzva přijata! Ice Bucket Challenge Clarion Congress Hotel Prague: