HOTEL ČERNIGOV PODPORUJE SENIORY V AKCI

Hradec Králové / Česká republika / 20. června 2014

Zvýšit informovanost o praktikách prodejců na předváděcích akcích, nabídnout konkrétní rady, jak nepodlehnout tlaku nepoctivých obchodníků a vyvolat diskuzi o trávení volného času seniorů. To jsou hlavní cíle informačního semináře Senioři v akci: Společně proti šmejdům, který pořádá Hotel Černigov Hradec Králové ve spolupráci s místním odborem České obchodní inspekce.

HOTEL ČERNIGOV PODPORUJE SENIORY V AKCI

„Společenská diskuze, která se rozpoutala po loňské premiéře filmu Šmejdi upozornila na praktiky, které se dějí na předváděcích akcích a přispěla i k legislativním změnám. V poslední době informační kampaň trochu utichla, chtěli jsme znovu podpořit debatu, která by se neměla omezit pouze na stranu obchodníků, ale zaměřit se i na podporu komunikace se seniory a jejich trávení volného času.“, říká ředitel Hotelu Černigov, Vít Kotě. V souvislosti s pořádáním předváděcích akcí dodává:

„Náš hotel má svázané ruce a omezenou možnost zjistit, zda firma, se kterou spolupracujeme a které pronajmeme prostory, patří k poctivým společnostem nebo ne. Nemáme kapacitu na to, kontrolovat vše do hloubky a musíme vycházet z toho, co nám firmy sdělí.“ Problém seniorů, kteří se stanou oběťmi prodejců na předváděcích akcích, nebo podlehnou tlaku podomních obchodníků je podle něj třeba vnímat v širším společenském kontextu.

Musíme začít všichni u sebe, senioři jsou v dnešní společnosti tak trochu na druhé koleji. Měli bychom s nimi více komunikovat nejenom v rodině, ale také podporovat jejich aktivity, aby pro ně výjezd na převáděcí akci nebyl jedinou společenskou událostí, které se mají možnost zúčastnit. Hotel Černigov by se chtěl do tohoto pozitivního trendu zapojit, chystáme pro seniory další akce.“, dodal Vít Kotě.

Informační seminář Senioři v akci: Společně proti šmejdům se uskuteční v úterý 24.6. 2014 od 17:00 v Hotelu Černigov. Kromě zástupců České obchodní inspekce a dalších hostů vystoupí například seniorská skupina mužoretů (mužských mažoretů) Artróza.

Vstup na akci a občerstvení z dílny Hotelu Černigov je ZDARMA