Děti z dětského domova v Písku strávily kreativní odpoledne v českobudějovickém Clarionu

České Budějovice / Česká republika / 6. prosince 2016

Clarion Congress Hotel v Českých Budějovicích přivítal první adventní neděli netypické hosty. Ve spolupráci s nadací Chance 4 Children zde proběhl již druhý ročník akce „Pečení s Clarionem“ pro děti z dětských domovů. Na návštěvu z Dětského domova v Písku dorazily tentokrát především mladší děti, prohlídka hotelu pod vedením banketové manažerky, Olgy Bakker, se tedy nesla spíše v duchu perliček a zajímavostí. Děti prohlídku čtyřhvězdičkového hotelu, který je se svými 16 patry nejvyšší budovou v Českých Budějovicích, zahájily v luxusním exekutivním apartmá s velkolepým výhledem na město, které v minulosti obývala řada známých osobností včetně současného prezidenta, Miloše Zemana.

Prohlédly si také kongresové sály, které jsou pojmenovány podle nejslavnějších jihočeských rybníků Svět, Rožmberk, Bezdrev, Hejtman, Vajgar a s kapacitou až pro 640 osob patří k největšímu konferenčnímu zázemí v kraji.

Po exkurzi se děti vrhly pod dohledem cukrářek hotelu Clarion na zdobení perníčků a výroby vánočně laděných postaviček z marcipánové hmoty. Na všechny pak čekal společný oběd u slavnostně vyzdobené tabule v restauraci Veduta, kde nemohla chybět oblíbená pizza nebo barevný zmrzlinový pohár.

„Bylo vidět, že si děti program užily a i pro nás bylo odpoledne příjemným zpestřením. Letošní ročník byl speciální v tom, že jsme pro Dětský domov v Písku v rámci korporátní party v jednom z našich pražských hotelů, Mamaison Residenci Downtown, vybrali dárky se vzdělávací a sportovní tematikou, které dětem nadělíme pod stromeček. Na oplátku poslaly děti jako poděkování ty nejhezčí perníčky do Prahy.“, uvedla Dana Belušová, mluvčí společnosti CPI Hotels, která oba hotely provozuje.

Projekt Pečení s Clarionem vznikl v roce 2011 ve spolupráci s neziskovou organizací Chance 4 Children, která se dlouhodobě věnuje dětem žijícím v ústavní péči a dalších dětských zařízeních a zaměřuje se na jejich společenskou integraci a vzdělávací programy. Do projektu se pravidelně zapojují pražské hotely skupiny CPI Hotels, akce proběhla také v olomouckém Clarion Conrgess Hotelu. Do jižních Čech zavítalo pečení podruhé.