DELEGÁTI 24. KONGRESU ODS ZVOLILI NOVÉ VEDENÍ V OLOMOUCKÉM CLARION CONGRESS HOTELU

Olomouc / Česká republika / 21. ledna 2014

Clarion Congress Hotel Olomouc byl 18. – 19. ledna dějištěm ostře sledovaného 24. Kongresu ODS, na kterém si strana volila své nové vedení. Post předsedy strany získal Petr Fiala, 1. místopředsedou byl zvolen Jan Zahradil. Po tradičním zahájení kongresu českou státní hymnou a úvodním slově dosavadního předsedy ODS Martina Kuby byly na programu projevy delegátů nominovaných na předsedu strany, poté proběhlo samotné hlasování. Po obědě, který byl servírován v hotelové restauraci Benada, následovaly nominační projevy delegátů na 1. místopředsedu, volba dalších 3 místopředsedů pokračovala i 2. den kongresu.

Na sněm se sjelo zhruba 570 delegátů, celkový počet účastníků se spolu s hosty a členy novinářské obce vyšplhal téměř na 1000 lidí. „Jsem samozřejmě rád, že jsme mohli hostit kongres takového rozsahu. Přípravy na něj trvaly několik týdnů, posledních čtrnáct dní bylo opravdu intenzivních. Připravit akci pro téměř 1000 lidí není záležitostí několika dní. Hotel byl pod značkou Clarion otevřen v září 2013, i za tak krátkou dobu jsme měli možnost hostit farmaceutické kongresy, výstavní expozice nebo tradičně plesy. Díky těmto zkušenostem jsme byli poměrně dobře připraveni. Kongres byl kromě svého rozsahu výjimečný i mimořádným mediálním zájmem, který ho provázel, myslím ale, že jsme vše zvládli bez problémů.“, řekl Robin Hanák, ředitel Clarion Congress Hotelu Olomouc. Dějiště kongresu, který se dříve konal také ve vysočanském Clarion Congress Hotelu Prague, bylo vybráno i s ohledem na symboliku, strana byla totiž ve stejném hotelu, byť tehdy pod názvem Hotel Sigma, před 23 lety založena.

Clarion Congress Hotel Olomouc byl po dvouleté kompletní rekonstrukci bývalého hotelu Sigma otevřen v září 2013. Kromě nového kongresového zázemí s celkovou kapacitou až pro 1400 delegátů bylo kompletně zrekonstruováno 126 pokojů včetně 4 apartmá, hotel se také nově může pochlubit kvalitním wellness zázemím s nabídkou sauny, pivních lázní nebo masáží. Jeho poloha naproti vlakovému nádraží a dobrá dostupnost na letiště v Brně ho činí ideálním zázemím pro kongresy a společenské akce vašeho druhu.