CPI Hotels rozšířila portfolio čtyřhvězdičkových hotelů

Praha / Česká republika / 6. ledna 2016

Největší česká hotelová skupina CPI Hotels rozšířila své portfolio, od 1. ledna 2016 převzala provoz bývalého pražského Mariott Executive Apartments v Tůních a od začátku prosince nově provozuje  Starlight Suiten Hotel v Budapešti. Hotely rozšíří aktivity společnosti na poli čtyřhvězdičkových hotelů, Mariott Executive Apartments byl pod jménem Mamaison Hotel Downtown Prague začleněn pod značku Mamaison Hotels & Residences, pod kterou výhledově bude zařazen i Starlight Suiten Hotel v Budapešti.

„Nové hotely jsou v souladu s naší obchodní strategií rozvoje byznysu hotelů vyšší střední třídy, která se nám dlouhodobě vyplácí. Na rozšíření značky Mamaison, která zaštiťuje zejména hotely apartmánového typu, se soustředíme i v budoucnu. Nezapomínáme ale ani na značku Clarion Hotels, která je vlajkovou lodí našeho portfolia, příležitost vidíme v Praze i dalších krajských městech.“, uvedl Jan Kratina, generální ředitel a předseda představenstva CPI Hotels. Společnost akvizicí navýšila svoje portfolio na 28 hotelů, které provozuje v Čechách, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rusku. Počtem 8000 lůžek a 10 800 konferenčních míst upevnila svoji pozici na čele největších českých hotelových společností. „Kromě posilování portfolia se i letos zaměříme na zkvalitňování našich služeb a investujeme do rekonstrukce našich stávajících provozů. Novou tvář dostane tříhvězdičkový Spa & Kur Hotel ve Františkových Lázních, kde proběhne půlroční kompletní oprava exteriérů i interiérů, upgradovat pokoje do standardu Superior a Deluxe budeme také například v libereckém Clarion Grandhotelu Zlatý Lev.”, dodal Jan Kratina. CPI Hotels je vnímána jako nejrychleji se rozvíjející skupina v České republice, kromě původní značky Fortuna Hotels a značek Clarion a Buddha-Bar Hotels & Resorts, spustila v roce 2012 značku vlastních lázeňských hotelů Spa & Kur Hotels ve Františkových Lázních a v roce 2014 zařadila do portfolia kolekci hotelů značky Mamaison Hotels & Residences.