Clarion Hotel Prague City si pro cenovou strategii vybral PriceMatch

Praha / Česká republika / 27. července 2015

Čtyřhvězdičkový Clarion Hotel Prague City, který je součástí české hotelové skupiny CPI Hotels, si vybral francouzský PriceMatch, nejrychleji rostoucí společnost v Evropě v oblasti revenue managementu, jako nástroj tvorby cenové politiky. Clarion Hotel Prague City oceněný jako nejlepší hotel Clarion roku 2011 ve střední Evropě díky implementaci programu zautomatizuje procesy stanovení cen za ubytování skrze analýzu dat z lokálního trhu.

„Zavedení PriceMatche v Clarion Hotelu Prague City je první instalací v rámci značky Clarion Hotels v ČR, i když v rámci našeho hotelového řetězce používáme i jiné revenue softwary. Pro CPI Hotels je nesmírně důležité držet krok s trendem automatizované analýzy cen jako stále rozšířenější praxe v oboru. Jsme přesvědčeni, že přesné sledování a analýza dat pomůže maximalizovat návratnost investic a je strategickou předností, díky které budou naši revenue manažeři mít relevantní podklady k řízení cenových strategií. Na nástroji PriceMatch oceňujeme zejména jednoduchou instalaci a příjemné uživatelské prostředí.“, řekl Michal Vohralík, Zástupce ředitelky obchodu a marketingu CPI Hotels.

„Velice si vážíme toho, že Clarion Hotel Prague City si zvolil PriceMatch ke zvýšení výkonu v oblasti tržeb. Pražský hotelový trh je silný, s vysokou mírou obsazenosti, dle našich analýz je zde i v letošním roce prostor k růstu RevPar, ceny za disponibilní pokoj. V takto dynamickém prostředí musí být efektivní cenová strategie precizní a založená na datech. To je to, co přináší PriceMatch – uživatelsky přívětivou platformu, která šetří čas a umožňuje monitorovat ceny a využít tržní příležitosti až na rok dopředu.“, dodal Idan Velleman, víceprezident obchodu společnosti PriceMatch pro střední a východní Evropu.

O Clarion Hotelu Prague City
Čtyřhvězdičkový Clarion Hotel Prague City se nachází 5-minut chůze od Václavského náměstí. Hotel byl otevřen jako v roce 2010 jako 5. Clarion skupiny CPI Hotels v České republice. Nabízí ubytování v 64 nekuřáckých pokojích a disponuje konferenční místností s kapacitou až pro 40 lidí. Clarion Hotel Prague City je součástí mezinárodního řetězce Choice Hotels International. Hotel získal ocenění Nejlepší Clarion roku 2011 ve střední Evropě v rámci sítě Choice Hotels International.

O PriceMatch
Francouzská společnost PriceMatch nabízí inovativní a jednoduché řešení v oblasti revenue managementu navržené jak pro hotelové manažery, tak pro zkušené revenue manažery. Algoritmus PriceMatche poskytuje díky velkým datům a ekonometrickým nástrojům pokročilá cenová doporučení skrze uživatelsky přívětivého webového rozhraní. Account manažeři společnosti nabízí v rámci služby osobní asistenci při optimalizaci zvýšení RevPar.