CLARION CONGRESS HOTEL OLOMOUC SLAVÍ PRVNÍ VÝROČÍ

Olomouc / Česká republika / 1. zaří 2014

Clarion Congress Hotel Olomouc slaví první výročí svého otevření. Jako v pořadí již devátý hotel značky Clarion provozovaný společností CPI Hotels otevřel brány prvním hostům v září roku 2013. Uvedení do ostrého provozu předcházela více než dvouletá kompletní rekonstrukce hotelu Sigma, při kterém byl hotel přestavěn do čtyřhvězdičkového standardu značky Clarion se 126 pokoji, kongresovým zázemím až pro 1400 delegátů, restaurací Benada a wellness centrem.„Již od počátku se nám daří získávat významné klienty a hostit velké kongresy a společenské akce, vyprofilovali jsme se jako kvalitní kongresový hotel s komfortním ubytováním a výtečnou gastronomií. Vzhledem k začátku školního roku bych proto zhodnotil uplynulý rok známkou jedna“, uvedl ředitel hotelu, Robin Hanák.

Olomoucký Clarion za krátkou dobu provozu přivítal řadu známých osobností, v rámci přípravy zde bydlel například kompletní tým České fotbalové reprezentace, fotbalisté pražského klubu AC Sparta Praha, známé osobnosti kulturního života nebo prezident Miloš Zeman s první dámou při oficiální návštěvě Olomouckého kraje. „Poděkování patří nejenom našim hostům a klientům, kteří si k nám našli cestu, ale také kolektivu personálu Clarion Congress Hotelu, kteří se o hosty starají s osobní péčí a nasazením. Díky tomu se nám daří plnit vysoká očekávání našich klientů a ti se do našeho hotelu rádi vracejí.“, dodal Robin Hanák.

Hlavní devizou konferenčních prostor s 1 kongresovým sálem o kapacitě 1100 delegátů a 4 menšími salonky je jeho variabilita, která umožňuje zajistit zázemí pro nejrůznější typ akcí, hotel byl tak mimo jiné dějištěm prestižního mezinárodního turnaje boxu Czech Open 2013, Mezinárodní výstavy koček, celostátního kongresu ODS, galavečera Miss olomouckých středních škol a řady odborných konferencí a společenských akcí.Clarion Congress Hotel Olomouc nezapomíná ani na společenskou odpovědnost. V rámci svých CSR aktivit se zapojil do projektu Den pro mámu na podporu žen starajících se o děti se zdravotními handicapy, v rámci dlouhodobé spolupráce s neziskovou organizací Chance4Children hostil akci z cyklu Pečení s Clarionem pro děti z dětských domovů nebo se zúčastnil kampaně Celé Česko čte dětem.

Čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel Olomouc se nachází v blízkosti vlakového a autobusového nádraží v docházkové vzdálenosti do historického centra města Olomouce. Nabízí ubytování ve 126 komfortních pokojích včetně Business Executive Suite s ložnicí, obývacím pokojem a konferenčním salonkem. Kongresové prostory s kapacitou až pro 1400 delegátů představují největší konferenční zázemí v Olomouckém kraji. Součástí hotelu je restaurace Benada s kapacitou 100 míst vyhlášená specialitami české a mezinárodní kuchyně a širokou nabídkou kvalitních moravských a světových vín. Nejen pro hotelové hosty je k dipozici wellness centrum s whirpool, finskou a parní saunou, kardio zónou a pivními lázněmi Beer Spa BBB. Clarion Congress Hotel Olomouc byl po rekonstrukci otevřen v září roku 2013 jako devátý Clarion hotel provozovaný společností CPI Hotels, která je výhradním zástupcem mezinárodní sítě Choice Hotel International pro značku Clarion v České republice a na Slovensku.