CLARION CONGRESS HOTEL ČESKÉ BUDĚJOVICE ZÍSKAL OCENĚNÍ PRESTA

České Budějovice / Česká republika / 12. dubna 2013

Jihočeští stavbaři a architekti se utkali o cenu PRESTA - prestižní stavba jižních Čech. V kategorii rekonstruovaných občanských a průmyslových staveb zvítězil Clarion Congress Hotel České Budějovice, který byl zároveň místem, kde se slavnostní galavečer udílení cen uskutečnil. „Z ceny máme velkou radost a jsem potěšen, že se potvrdila kvalita našeho hotelu, který již vloni zvítězil v soutěži Best of Realty,“ připomněl Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice.

Přehlídku stavebních realizací jižních Čech PRESTA zaštítil jako už tradičně jihočeský hejtman Jiří Zimola. Cílem akce je prezentovat současné stavebnictví na jihu Čech, podpořit jeho rozvoj a propagovat kvalitní, hospodárně navržené stavby a dobré architektonické, technické i technologické řešení konkrétního díla. Clarion Congress Hotel České Budějovice získal ocenění za přístavbu a stavební úpravy původního hotelu Gomel, za mimořádně zvládnutý úkol rekonstruovat ojedinělou stavbu v rámci krajského města a za dobře realizovanou novou koncepci infrastruktury objektu navrženou na soudobé standardy. Rekonstrukcí hotel splňuje vysoké nároky na architektonickou, estetickou, užitnou a provozní úroveň mezinárodního hotelového a kongresového centra s kompletním zázemím. O vítězích rozhodovala jedenáctičlenná odborná porota, složená ze zástupců oblastní pobočky Českého svazu stavebních inženýrů (ČSSI), České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazu podnikatelů ve stavebnictví Jihočeského kraje.