JELENA ISINBAJEVOVÁ A DALŠÍ ATLETICKÉ HVĚZDY OZÁŘILY OSTRAVU

Ostrava / Česká republika / 1. července 2013

Světoznámý atletický mítink Zlatá tretra v Ostravě znovu nezklamal a nabídl nejlepší výkony za posledních osm let. Na zrekonstruovaný vítkovický stadion i do kompletně zmodernizovaného Clarion Congress Hotel Ostrava zamířily největší hvězdy světové atletiky. Jamajský sprinter Asafa Powell se fanouškům předvedl s časem 10,06 vteřin, svoji neporazitelnost udržela i Zuzana Hejnová. Hlavním trumfem však byla ruská tyčkařská superstar Jelena Isinbajevová, kterou při příjezdu do severomoravské metropole osobně přivítal Radim Beneš, ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava.

Letošní ročník Zlaté tretry ozdobil svojí návštěvou také legendární Bob Beamon, olympijský vítěz ve skoku dalekém z Mexika 1968.

Báječná atmosféra v ostravském hotelu Clarion a senzační výkony na vítkovickém stadionu, taková byla letošní Zlatá tretra. „Když jsem přijel do hotelu Clarion, skoro jsem to tady nemohl poznat. Zázemí pro závodníky je díky rekonstruovanému hotelu úplně jiné, dostalo mnohem vyšší kvalitu a jsem přesvědčen, že to má vliv i na výkony atletů. Modernizovaný stadion i hotel je pro nás i obrovský příslib do budoucnosti a věřím, že se nám díky tomu povede přilákat do Ostravy i další hvězdná jména,“ řekl Jan Železný, ředitel atletického mítinku Zlatá tretra a trojnásobný olympijský šampion v hodu oštěpem. „Byl to velký sportovní svátek a jsem velmi potěšen, že jsme účastníky Zlaté tretry letos mohli přivítat v našem hotelu již po kompletní modernizaci. Od loňského ročníku jsme se rozrostli o nový velkokapacitní kongresový sál, wellness centrum či další gastronomická zázemí. Součástí rekonstrukce bylo i nové provedení pokojové části hotelu, včetně komfortních apartmánů. To vše bylo atletické elitě k dispozici a věřím, že se jim u nás líbilo a celkové pohodlí třeba i přispělo ke sportovním výkonům na stadionu," hlásil spokojeně ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava Radim Beneš, který jako správný hoteliér všechny vzácné hosty přivítal a osobně se jim věnoval. Předmětem spolupráce bylo zajištění ubytování a stravování pro atletické hvězdy, olympijské vítěze, mistry světa a další účastníky z téměř čtyř desítek zemí světa. Zájem o atletická esa byl ohromný také ze strany médií, na sever Moravy přicestovaly desítky novinářů, zahraničních štábů i zástupců světových agentur.

Clarion Congress Hotel Ostrava

Ostravský hotel Clarion představil svoji novou tvář letos v dubnu. Dočkal se nejen moderního designu, ale také špičkových technologií či kongresového i leisure zázemí s ohledem na požadavky business klientely, která je cílovou skupinou hotelu. Část ubytovacích kapacit v jedné z budov byla rekonstruována ještě za předchozího majitele. Pokoje ve druhé budově prošly rekonstrukcí v uplynulých šesti měsících. Hotel se nachází v těsné blízkosti ČEZ Arény, nabízí 169 dvoulůžkových pokojů a apartmá. Modernizací prošlo jeho gastronomické zázemí a restaurace, proměna se dotkla i wellness centra. „Hotel dnes nabízí špičkové místo pro relaxaci hostů i veřejnosti. Nechybí tu plavecký bazén, vířivky, sauny, ani doplňkové služby jako masáže," řekl Radim Beneš, ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava. Změnilo se také konferenční zázemí hotelu, jehož salonky doplnil nový objekt kongresového centra. Hotel tak umožňuje až 1600 kongresových míst. Hlavnímu sálu pro 1000 osob vévodí velkorysé lobby. „Vzhledem k potřebě maximální flexibility členitosti sálů i celého prostoru jsme zvolili osvědčený model s posuvnými stěnami. Může se tu konat několik větších i menších akcí současně, aniž by se to jakkoliv promítlo do komfortu hostů a technického zajištění," dodal ředitel Beneš.